kéziszerszámok

Szerszámok, szerszám, kéziszerszám

Szerszámok, szerszám, kéziszerszám

Tippek a legjobb önmagaddá váláshoz!

2021. szeptember 28. - Bence berendezések

Tippek a legjobb önmagaddá váláshoz!

 

Szinte bárki, akit ismersz, képes betekintést nyújtani abba, hogy ki vagy az ő szemszögéből. A barátok, a tanárok és a hivatásos pszichológusok mind segíthetnek abban, hogy olyan dolgokat is megláss magadban, amelyeket eddig nem láttál.

A személyes fejlődési teljesítményed javítása érdekében keress olyan célokat, amelyeket eddig halogattál, és kezdj el dolgozni rajtuk. Az ambiciózus célok és a több cél jó dolog - kivéve, ha hajlamos vagy néhányat közülük felügyelet nélkül hagyni. Készíts egy tervet, amely a problémás céljaid felé mozdít, legalább egy kicsit minden nap.

Vezess listát életed minden olyan pillanatáról, amikor nagynak vagy hihetetlenül erősnek érezted magad. Próbáld meg minden este lefekvés előtt elkészíteni ezt a listát. Nincs olyan dolog, ami túl kicsi vagy buta lenne; csak rajta, és sorold fel őket. Használd ezeket az emlékeket arra, hogy segítsenek előhívni a belső erődet, és hozzáadni ezeket az ismerős érzéseket ahhoz, aki ma vagy.

Igaz, hogy pénzzel valójában nem lehet boldogságot vásárolni. Kiegészíthet azonban olyan dolgokkal, amelyek a boldogságodhoz vezethetnek. Például boldoggá tehet, ha saját otthoni vállalkozásod van. Ha ehhez olyan dolgokat vásárolsz, mint egy új íróasztal vagy egy új számítógép, akkor a pénzzel egészíted ki a boldogságodat. A boldogságodnak soha nem szabad új dolgoktól függenie, ugyanakkor a boldogság nem függ a szűkös életmódtól sem. Csak törekedj egy szép egyensúlyra.

Használd a pozitív vizualizációt a mindennapjaid részeként. Képzeld el magad, amint eléred a kívánt célokat. Képzeld el az életed jobbnak, mint amilyen ma. Ha ezt rendszeresen csinálod, az elmédet a pozitív eredmények irányába tereled. A pozitív vizualizáció tudományosan bizonyítottan működik a legtöbb embernél.

Az, hogy összpontosítasz és elkötelezetten megvalósítod az álmaidat a terveidben, meghatározza a sikeredet és az általános fejlődésedet, mint személyiség. Ha nem tudsz összpontosítani vagy irányt mutatni, akkor azon kapod magad, hogy más, kevésbé kihívásnak tűnő utakra lépsz, ahelyett, hogy nyomulnál előre azokkal a dolgokkal, amelyeken valóban változtatni szeretnél.

Az önsegítő folyamat minden aspektusában rendkívül fontos, hogy ne keseredj el túlságosan önmagaddal szemben. A fejlődéshez vezető út egy maraton, nem pedig egy rövidtávú verseny. Jól teszed, ha időnként emlékezteted magad erre a tényre. Értsd meg, hogy lesznek bukkanók az úton.

Ne fuss el az téged szerető emberek tanácsai elől. Persze nem biztos, hogy a tanácsaik mindig helyesek, de nem árt, ha meghallgatod, amit mondani akarnak, és lehet, hogy valami nagyon fontosat tanulsz magadról. Az embereknek gyakran nehéz olyannak látni magunkat, amilyenek valójában vagyunk.

Ha változást hozol valaki más életébe, az nagyszerű módja annak, hogy új fejezetet kezdj az életedben. Ha látod, hogy van valaki, aki nem képes segíteni magán, szánj egy percet arra, hogy kiderítsd, mit tehetsz érte, és tedd meg. Nagyszerűen fogod érezni magad, hogy időt szakítasz arra, hogy segíts másokon, akik kevésbé szerencsések.

Ha depresszióval küzdesz, olyan étrendet fogyassz, amely sokféle nyers gyümölcsöt és zöldséget, szójababot, teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket, magvakat, barna rizst és hüvelyeseket tartalmaz. Ez segíthet növelni a szerotoninszintet a szervezetedben, és természetes módon enyhítheti a depressziót kísérő tünetek egy részét.

Szánj időt minden nap az olvasásra. Az olvasással lehetőséget adsz magadnak arra, hogy elképzeld mások hibáit és kihívásait, és azt, hogy ők hogyan kezelték azokat. Ez felgyorsítja a saját személyes fejlődési folyamatodat, mivel betekintést nyerhetsz a legjobb gyakorlatokba és a legrosszabb esetekre vonatkozó forgatókönyvekbe. Kezdetnek jó cél, ha havonta elolvasol egy könyvet, és minden nap tizenöt percet jelölsz meg más típusú olvasásra, például blogokra vagy újságokra.
Határozd meg a legjobb természetedet, és cselekedj aszerint. Azzal, hogy tudod, ki vagy te egy adott helyzetben, alaposan meg kell vizsgálnod a tetteidet, mielőtt cselekednél. Vannak helyzetek, amikor a legrosszabb reakciódat a legkönnyebb kihasználni, ám ha egy pillanatra elgondolkodsz a reakció eredményén, pillanatok alatt megváltoztathatod a helyzet dinamikáját.

Bármilyen nehéznek is tűnik a céljaid elérése, ne add fel. Az élet a türelemről szól, így ha kitartasz a nehéz időkben, a végén megjutalmaznak. Csak képzeld el a fejedben a végcélt, és tartsd ott, amikor nehéznek tűnnek az idők.

Ismerd fel személyes erősségeidet, és használd ki őket minden nap. A személyes erősségeidnek nagy közük van a személyes fejlődésedhez, és segítenek abban, hogy napról napra úgy menj előre, hogy képes legyél megbirkózni a stresszel és a felmerülő kihívásokkal. Azonban csak akkor tudsz igazán rájönni ezekre az erősségekre, ha valóban ki tudod őket használni, és az előnyödre tudod fordítani.

Amikor megpróbálsz dolgozni néhány hátrányodon, próbálj meg először néhány egyszerű, elérhető célt kitűzni. Valószínűleg negatív érzéssel fogsz indulni feléjük, és sokat fog segíteni abban, hogy ha teljesíted a célokat, akkor lesz motivációd a folytatáshoz. Szerezz tehát néhány apró lépést, amire a nagy cél helyett összpontosíthatsz.

Egy fantasztikus tipp, ami segíthet a személyes fejlődésben, ha beiratkozol néhány órára. Sokféle osztályba járhatsz, ha valamilyen módon jobbá szeretnéd tenni az életedet. Böngéssz az interneten, vagy nézz szét az újságodban, hátha van a közeledben ilyen.

Nem számít, mi a végső célod a személyes fejlődésben, ne add fel. Visszaesésekkel fogsz szembesülni. Úttorlaszokkal fogsz szembesülni. Olyan napokkal fogsz szembesülni, amikor úgy tűnik, hogy soha nem fogod elérni a célodat. Mindaddig, amíg továbbra is a célodért dolgozol, a siker esélye magas marad.

Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jobban ismered magad, mint mások. Ha pozitív kapcsolatot ápolsz önmagaddal, akkor az jó alapot teremt minden más kapcsolathoz az életedben.

A bejegyzés trackback címe:

https://keziszerszam.blog.hu/api/trackback/id/tr4216702876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása