kéziszerszámok

Szerszámok, szerszám, kéziszerszám

Szerszámok, szerszám, kéziszerszám

Szerszámok, kéziszerszám fogók

2023. május 25. - Bence berendezések

Szerszámok, kéziszerszám fogók

 

A kéziszerszámok között a fogók igen elterjedtek és hasznosak számos különböző feladathoz. A fogók általában fogantyúval és állítható markolattal rendelkeznek, lehetővé téve az anyagok megfogását, tartását vagy rögzítését. A fogók különböző típusai vannak, amelyek közül néhányat alább részletezek:

  1. Univerzális fogó: Ez a fogó sokoldalú és széles körben használt. legfelsőbb lapos, hegyes és fogazott markolattal rendelkezik. Segítségével megfoghatod és megtartod a kisebb tárgyakat, vágóként is használhatod, valamint csavarokat vagy anyákat is meghúzhatsz vele.

  2. Vágófogó: Ez a fogó az anyagok vágására és rövidítésére használatos. A markolatok vége fogazott élekkel rendelkezik, lehetővé téve a drótok, vezetékek, csövek és más hasonló anyagok vágását. Különböző méretű és alakú vágófogók érhetők el a különböző feladatokhoz.

  3. Hegyezőfogó: Ez a fogó hasonlóan néz ki, mint az univerzális fogó, azonban a markolat végei hegyesek és keskenyek. Ez lehetővé teszi a pontosabb és finomabb munkát, például drótok vagy szálak hegyezés, apró alkatrészek megfogását és kezelését.

  4. Vízszintes fogó: Ez a fogó a fémlemezek megtartására és rögzítésére használatos. A markolat végei egyenlően elosztott fogsorral rendelkeznek, megtartják a lapos anyagokat. Használható például fémlapok, lemezek vagy csődarabok rögzítésére.

  5. Csőfogó: Ez a fogó a csövek vagy csődarabok megfogására és rögzítésére szolgál. A markolatok henger alakúak és állíthatóak, így különböző átmérőjű csövekhez alkalmazhatók. Segítségével stabilan tarthatod és húzhatod a csöveket.

Fontos megjegyezni, hogy a fogók különböző méretekben és kivitelekben rögzíthető, hogy megfeleljenek a különböző munkafeladatoknak és anyagoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://keziszerszam.blog.hu/api/trackback/id/tr4318132082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása